Hae tästä blogista

perjantai 29. maaliskuuta 2013

i'm riding on a sunshine

Moooii!
{vastatkaa tuohon ikägalluppiin vasemmassa laidassa :-)!}
Ja hyvää kevättä vaan! Oikeesti toi ilma on jotain niin kivaa :)♥ Tänään avasinkin vuoden ulkohuppariratsastusajan :---D

mun terveellinen aamupala, jos mingnom munaa ei lasketa.. XD tai sitä croisanttii joka puuttuu kuvasta XD

pakko oli ikuistaa ja jakaa tää teidän kanssa, koska en koskaan oo kuorinut tota noin hyvin!?
Olin siis tänään Sinin&Salmen kanssa Kauhalassa ja mentiin Sinin kaa Tritla&Dani kentällä. Salme oli ahkera ja siivos pihaton/anto myös Junnullle vaparin! :-)
Tosiaan melkeen heti haettiin T ja D sisälle ja alettiinkin melkeen heti harjaa niitä :) Huhhuh sitä karvan määrää.. Tolla ponilla on semmonen mammuttikarvapeite, että alta pois vaan peipposet! ;'Dd
Siinä ennen yhtä menin jo edeltä korjailee edellisen päivän esteitä kentältä ja Sini liitty mukaan ja M&A hetken jälkeen :) Mentiin kaikki selkään(kiitti Salme kun roikuit ! XD) ja sit Dani vissiin arasti tj'ja niin Heidi teki pienen korjauksen kun Sini vei Danin talliin :) No en ois voinut tota yhtään sekavammin kertoa... XD
No mutta tosiaan aloitin aika samanlaisella verkalla lyhyiden alkukäyntien jälkeen kuin tiistainakin. Otin pysähdyksiä ja peruutuksia vuorotelleen ja yritin saada mahdollisimman pienillä avuilla ponia työstettyä. Ja se oikeestaan tuottikin tulosta! Nimittäin poni oli paras pitkään aikaan ja tuntui kerrankin, että sitä sai jopa koottua kunnolla hetkittäin!!? Voi pieni :)

punkero haluaa asettua ulospäin!
Sitten otin parit väistöt uran sisältä uralle ihan muutaman askeleen vaan, jotta sain vähän tatsia siihen mitä se sanoo pohkeenväistöistä kun herraties koska ollaan niitä harjoiteltu(en tiedä onko kouluttaja/tytöt mennyt niitä myöskään lähiaikoina) Ja ei voi sanoa kuin, että vau :) Toi poni se vaan jaksaa yllättää...! Jo ekoista avuista lähti suorassa linjassa sivulle!
Sitten aloitin ottamalla ravia. Ensin hain hyvän tasapainoisen ravin koko uralla ja sitten lähti siirtymiset. Tein siis raviin siirtymisen, ehkä 5 askelta ravia ja sitten käyntiin, pari askelta käyntiä ja sitten taas raviin. Tuli välillä huono siirtyminen, mutta suurimmaksi osaksi meni oikein mainiosti ja poni malttoi pysyä käynnissä ja pitää ravin yllä! Kun olin ottanut ravit molempiin suuntiin aloin tulemaan 'pitkältä' sivulta poikki pohkeenväistöä kohti uraa vuoroin kumpaamkin suuntaan ja ihan hyvin onnistui! Satula vähän pyöri siellä, mutta mitä pienistä XD

askel kerrallaan... meinas välillä lähtee takaata väistää jyrkemmin ! :D

no hui kauhee kun on jalustimet ja satula vinossa... äh:/ :D
Väistöjen jälkeen mentiin hetki käyntiä ja sitten otin laukat molempiin suuntiin. Tänään molemmat rullas tosi hyvin eteen ja poni oli kuulolla. Sitten välikäynnit.
Niiden jälkeen jatkoi pohkeenväistöjä samalla taktiikalla kuin aikaisemmin ja kun ne lähti sujuu kumpaankin suuntaan(jes hyvä tripla!) niin ei voinut kuin olla tyytyväinen ja ottaa loppuravit molempiin suuntiin :) Yhteesä ratsastin sen tunnin ajan ja poni ei edes ollut hionnut lähes yhtään. Se ei myöskään ollut hengästynyt joten kyllä se kunto kasvaa oikeesti!!

Sini vippas mut vielä lopuksi Danin selkään loppuravien ajaksi(parit laukat menin oops:D) ja tuntu niin alottelijalta XD Hahah tuntu, että se on niin erilainen kuin Tritla, mitä se tietenkin on! :) Lopuksi käveltiin hetki siinä tiellä ja sitten ponskit talliin.
ahahahhaaah sain kunnot naurt tästä XDDD ei me onneks kokoaikaa menty noin XD
Sitten Tritlan hoito ja poni suoraan ulos :) Pesasin sen suitset nopeesti läpi(melkeen kokonaan hyvin) samoin saappaani. Tuli joku tunti chillailtua siellä ja sitten meitä tultiin hakemaan :) Pääsin taas Sinin iskän kyydillä kirkkonummen juna-asemalle, kiitoksia paljon! :))

Kotona olin joskus puoli kuuden maissa tosiaan :D Ja sinä joka pyysit kuvia ostoksistani niin anteeksi kun niitä ei olekkaan tässä :( En saanut yhtäkään hyvää kuvaa niistää, mutta yritän uudestaan maanantaina kun menin takasin kotiin :D

Huomenna lähtö Wiknerille jo ennen yhdeksää ja siellä oon kolmeen/neljään ja sieltä lähetään mun siskon kanssa mummolaan yhdeksi yöksi. Sunnuntaina vaari heittää mut ennen puolta päivää Kauhalaan, jossa mennään ratsastaa Salmen&Lyydian kaa :) Siitä sitten Salmelle yöksi ja katotaan mitä tehdään!

-milla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olkaapa asiallisia :) Kiitos jos kommentoit ♥