Tänään on vuorossa postaus piparitaikinasta. Haha luitte oikein ;D Siis leivottiin tänä vuonna itse piparit iparkakkutaikinaa myöten ja jaan tässä postauksessa teille ohjeen ;D Tämä ohje muuten tosiaan kai on Valion sivuiltajoten creditsit sinne :)
Muistakaa tässä että taikina pitää tehdä eripäivänä kuin itse piparit!
Resepti ;
1½ dl tummaa siirappia
2 dl sokeria
250 g Valio voita
1 rkl kanelia
1 rkl inkivääriä
1 rkl neilikkaa
½ tl suolaa
2 kananmunaa
2 tl soodaa
9 dl vehnäjauhoja
Keitä samalla sekoittaen, kunnes seos on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä. (meillä meni n.25 min)
Vatkaa munat joukkoon.
Lisää sooda-jauhoseos ja sekoita taikina tasaiseksi.
(jauhoseos) |
Anna kovettua kylmässä.
(Paista koekakku 175 asteessa. Jos kauliminen onnistuu helposti pienen jauhomäärän avulla ja piparkakku säilyttää muotonsa paistoasteessa on taikinan jauhomäärä sopiva.)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Olkaapa asiallisia :) Kiitos jos kommentoit ♥